Spoor en Modelbouwdagen

Veendam - De Model Rail Groep organiseert voor de 22e keer de tweedaagse Noordelijke Spoor en Modelbouwdagen. Het grootste Modelbouw spektakel van Noord Nederland. Deze vinden plaats op zaterdag 18 en zondag 19 november 2017 in de Sorghvliethal te Veendam. Het evenement, waar jaarlijks een grote verscheidenheid aan hobby's  wordt getoond, trekt de laatste jaren veel bezoekers, niet alleen uit de wijde omgeving, dus ook van onze oosterburen.
Spoor en Modelbouwdagen
Zo is het dit jaar weer gelukt om mooie modelbanen, RC bestuurde model auto's, Heftrucks, Boten, Lego, Meccano enz. naar Veendam te halen. Auto's en trucks zullen Demonstraties geven. Het bekende waterbassin van 6x14mtr. van "Vaargroep Ekenstrein" lokt steeds weer kleine en grote bezoekers. Ook hier kunnen diverse bo- ten door bezoekers bestuurd worden. 
Verder zijn er verschillende modelbouwclubs met hun nieuwe modelbanen. Model Rail Groep Veendam komt met de 17 mtr. lange HO. modelbaan. De spoor N baan van 11 mtr. is ook te bezichtigen. Een extra bezienswaardigheid is een Zwitserse baan met winter landschap.
Voor de kinderen is er een L.G.B. baan om zelf te besturen. Onder begeleiding kunnen ook modelbouw huisjes worden gebouwd die mogen worden meegenomen. Bovendien zijn er weer vele stands met een groot aanbod, waar van alles te vinden is m.b.t. modelbouw.
 
De Sorghvliethal ligt direct naast het zwembad "Tropica", zodat men uit alle richtingen komend de aanwijzingen naar het zwembad kan volgen. Tevens is er extra parkeergelegenheid op het terrein van het waterschap. Gratis vervoer van het Arriva trein stration Veendam / Sorghvliethal v.v. Deze dienst wordt verzorgd door Het Nationaal Bus museum uit Hoogezand.

Reactie toevoegen