Vrijwilligers in de nieuwe gemeente

Op dinsdag 28 november organiseert het Vrijwilligerscollege een informatiebijeenkomst waarin wethouder Peter Verschuren ingaat op vraagstukken over de komende veranderingen in de nieuwe gemeente en andere onderwerpen in relatie met de gemeente. 
Vanaf 1 januari 2018 is de nieuwe gemeente Midden-Groningen een feit. Wethouder Peter Verschuren: “Hoewel iedereen na de overgang naar de nieuwe gemeente nog gewoon in zijn eigen wijk of dorp woont, zijn er toch veel begrijpelijke vragen over wat er wél verandert. Ik wil graag proberen daar antwoord op te geven en meteen ingaan op andere vragen die mogelijk bij vrijwilligers leven”. Aan bod komen in ieder de volgende onderwerpen. Wat betekent de herindeling voor de relatie tussen vrijwilligersorganisaties en de gemeente? Hoe ziet de gemeente de rol van vrijwilligersorganisaties in participatiesamenleving? Hoe lobby je het effectiefst bij de gemeente? 
”O ja, we hebben de avond bewust ná de gemeenteraadsverkiezingen van 22 november gepland, dus u hoeft niet bang te zijn voor een propagandapraatje”. 
 
Aanmelden
De training vindt plaats van 19.30 tot 21.30 uur in wijkcentrum De Kern, Rembrandtlaan 72a in Hoogezand. Er zijn geen kosten aan de training verbonden, maar aanmelden is wel noodzakelijk en kan via:

Reactie toevoegen