Witboek Versterking Overschild

Overschild - Afgelopen zaterdag werd dit witboek overhandigd aan wethouder Boersma van Slochteren en de heer Hans Alders,  Nationaal Coördinator Groningen (NCG). Ook voor de inwoners van Overschild hebben de aardbevingen grote gevolgen. Veel huizen hebben aanzienlijke schade. Als het goed is start de versterkingsoperatie in het dorp over niet al te lange tijd, echter hoe en wat is nog steeds niet bekend.
Witboek Versterking Overschild
De zaal was dan ook overvol. Daarom hebben 16 inwoners zich verenigd in de Dorpsbelangenwerkgroep Versterking Overschild (DVO) en zij heeft na veel onderzoek het witboek kunnen uitbrengen. Een tijdje geleden hebben de inwoners het al in de brievenbus ontvangen. Het is een zeer goede leidraad voor hen in de communicatie met NCG en CVW (Centrum Veilig Wonen). Zelfs een aantal kamerleden hebben het boekwerk ontvangen. Weth. Boers- ma; “Het witboek is heel toegankelijk geschreven, ook de gemeente heeft hier wat aan. Meldt individueel nog altijd tips aan de DVO. We zijn er trots op om Overschild in Midden-Groningen te hebben.” De DVO doet een omroep aan toekomstige gemeentelijke politici, waarvan er veel aanwezig waren, om zich in te leven in de inwoners. 
De heer Alders benadrukt dat dit witboek ook een mooi naslagwerk is voor andere aardbevingsgebieden. “Dit gaat over ons thuis, onze leefgemeenschap.  Dus logisch dat mensen centraal staan, zoals de werkgroep stelt. NGC is er voor u.”
Willen de plannen slagen dan zal Den Haag wel meer geld ter beschikking moeten stellen, tenslotte heeft Nederland in het verleden ook heel veel geld verdiend aan ons aardgas. Zie voor meer info:

Reactie toevoegen