Vrijwilligersprijs Menterwolde uitgereikt

Muntendam - Vorige week woensdag waren 170 mensen present in de Menterne voor de uitreiking van de vrijwilligersprijs 2017. Er waren zes personen genomineerd en zes vrijwilligersorganisaties. Jan Henk de Groot zorgde voor Groningstalige muziek. De aanwezige vrijwilligers werden bediend door Burgemeester en wethouders en de directeur van Kwartier, Zorg en Welzijn. 
Vrijwilligersprijs Menterwolde uitgereikt
Alle genomineerden werden om de beurt naar voren geroepen door burgemeester Muniksma en hij liet de zaal weten waarom zij werden voorgedragen. Dit gold ook voor een vertegenwoordiger van de organisaties die aanwezig waren. Winnaar bij de personen was de heer Meuken uit Muntendam. Meneer is al 79 jaar en nog altijd actief als voorzitter van de G.O.N.N (Gehandicapten Organisatie Noord Nederland) en de Visclub. Als 15 jarige begon hij al als vrijwilliger voor een reisgezelschap en later voor de jeugdsoos Muntendam. Dat doet hij al meer dan 60 jaar. Hij mag volgens de aanmelders (3x) wel eens in het zonnetje worden gezet. 
 
Winnaar van de organisaties was het bestuur van de Avondwandel- 4daagse Noordbroek. Al meer dan 15 jaar worden jaarlijks weer mooie routes uitgezet, verkeersregelaars ingezet, versnaperingen voor onderweg verzorgd etc. etc. 
 
Na een drukke week is het weer stil rond de organisatoren, maar op de achtergrond zijn ze steeds druk met nieuwe voorbereidingen. Helaas kregen ze dit jaar, na weer een zeer geslaagde vierdaagse, een behoorlijke klap toen daags na de intocht onverwacht een medebestuurslid overleed. Ze verdienen deze prijs dan ook zeker!

Reactie toevoegen