De Gasbel Wandeltocht

Slochteren - Op zaterdag 4 november 2017 organiseert de wandelsportvereniging FLAL (Friese Lange Afstand Lopers) de Gasbel Wandeltocht met twee afstanden: 25 en 40 kilometer. Start en finish zijn in Restaurant ‘De Boerderij’ te Slochteren (restaurant van de Fraeylemaborg). Noem ‘Slochteren’ en heel veel Nederlanders zullen reageren met ‘aardbevingen’. Maar de gaswinning, oorzaak van de bevingen, ligt ook aan de basis van een deel van onze welvaart. Wel iets om even bij stil te staan!
Veel minder bekend: het is ook een mooi gebied! Voor de FLAL de reden om juist hier een paar tochten te maken.
Na de start bij de prachtige Fraeylemaborg wandelt men door het bijbehorende park. De tocht gaat vervolgens richting Woudbloem, het terrein van een voormalige aardappelmeelfabriek, met nog een aantal karakteristieke huisjes en een paar enorme loodsen.
Typisch voor onze tijd is het verschijnsel ‘aangelegde natuur’, een beetje vreemd natuurlijk, maar het levert wel vaak mooie gebieden op, en dat geldt ook hier in het Roegwold… de tocht gaat er dwars doorheen!
Vervolgens maken de 40 km lopers ook nog kennis met het recreatiegebied langs het Schildmeer. Bij de karakteristieke toren van Schildwolde komen de beide afstanden weer bij elkaar om vervolgens via een mooie, afwisselende route terug te komen bij het beginpunt.
 

Reactie toevoegen