Maar liefst 100 jaar!!!

Hoogezand - Afgelopen vrijdag bereikte mevrouw Frese de respectabele leeftijd van 100 jaar. Dit werd natuurlijk uitbundig gevierd. De huiskamer van de afdeling in De Burcht waar mevrouw woont was mooi versierd en ze kreeg veel visite en natuurlijk cadeaus. Ook ontving zij een brief van het Koningshuis met de felicitaties en kwam wethouder Gopal persoonlijk langs om haar te feliciteren. 
Maar liefst 100 jaar!!!
Mevrouw Frese is 9e kind van een gezin met 12 kinderen. Zij heeft alle broers en zusters overleefd. De meeste van hen zijn minimaal 90 jaar geworden. Zij is geboren in Windeweer. 
Haar vader had zich opgewerkt tot landbouwer en daarom moest ze regelmatig bloemkolen snijden voor ze naar school ging. Zij is na haar schooltijd op meerdere adressen hulp in de huishouding geweest. Dit tot ze haar man tegenkwam. Hij was bakker in Kiel. Ze zijn in 1942 getrouwd en ze kregen samen twee kinderen en twee kleinzoons. Het was hard en vroeg werken in de bakkerij en langs de weg. Het venten en bezorgen ging zelfs tot in Sappemeer toe. In 1968 zijn zij gestopt met de bakkerij. 

Reactie toevoegen