Roy Bosma maakt winnende vredesposter

Siddeburen - Afgelopen vrijdag heeft de prijsuitreiking plaatsgevonden van de door de Lionsclub Skiamere Slochteren georganiseerde vredesposter tekenwedstrijd in het Ufkenshuis. Meer dan 200 leerlingen uit Slochteren van de groepen 7 en 8 en de brugklassen hebben meegedaan.
Roy Bosma maakt winnende vredesposter
Een deskundige jury heeft ze allemaal bekeken. Jurylid de heer Tillem (93 jaar) werd nog even extra in het zonnetje gezet met een cadeautje. Helaas vielen er wel wat posters af voor een prijs omdat er geen letters gebruikt mochten worden. Wethouder Boersma van de gemeente Slochteren; ”Het is alweer de 16e keer dat de posterwedstrijd door de Lionsclub wereldwijd is georganiseerd. Dit jaar is het thema ‘Vrede is toekomst’. Dat geldt voor vrede in de wereld, maar ook voor vrede in de klas en kinderen pesten is geen vrede.”
 
Helaas waren veel kinderen niet aanwezig i.v.m. de herfstvakantie. Elke school kende een winnaar. De mooiste poster volgens de jury was gemaakt door Roy Bosma. Zijn tekening gaat door naar de landelijke jury en daarna wellicht naar Amerika voor de wereldwijde wedstrijd. Succes Roy.

Reactie toevoegen