Dag van de Mantelzorg op 9 november

Deze dag is bedoeld om mantelzorgers even in het zonnetje te zetten. Op 10 november is er landelijke aandacht voor het waardevolle werk dat mantelzorgers verzetten. In Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde wordt hier al op 9 november bij stil gestaan.

Mantelzorgcompliment 2017
De gemeenten Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde vinden de waardering van de mantelzorger erg belangrijk. Daarom is er het mantelzorgcompliment welke bestaat uit een waardebon en een bloemetje. Rond de Dag van de Mantelzorg, op 9 november, worden deze complimenten uitgedeeld.

U komt in aanmerking voor het mantelzorgcompliment als u aan de volgende voorwaarden voldoet:
• U biedt intensieve zorg of hulp aan een naaste.
• U doet dit minimaal 8 uur per week én al minstens 3 maanden lang.
• U bent 15 jaar of ouder.
• U zorgt voor iemand die in de gemeente Hoogezand-Sappemeer, Slochteren of Menterwolde woont.

Wilt u in aanmerking komen voor het mantelzorgcompliment 2017?
Neem dan voor 1 november contact op met het Steunpunt Mantelzorg. Een medewerker heeft een gesprek met u om te kunnen beoordelen of u aan de criteria voldoet. De gemeente deelt maximaal één mantelzorgcompliment per zorgvrager uit. Heeft u het compliment in 2016 ontvangen? Dan hoeft u zich niet opnieuw aan te melden. Wel vragen wij u het aan ons door te geven als uw situatie verandert, als u niet meer aan de criteria voldoet of als u geen mantelzorger meer bent.

Feestavond voor mantelzorgers: 23 november
In het kader van de Dag van de Mantelzorg is er tevens op 23 november een feestavond met muziek, voor alle mantelzorgers uit Hoogezand-Sappemeer, Menterwolde en Slochteren!
De feestavond vindt plaats in “De Boerderij” bij de Fraeylemaborg, Hoofdweg 28 te Slochteren. Aanvang 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur. U bent van harte welkom als u intensief voor iemand uit uw naaste omgeving zorgt. Aanmelden voor deze avond is nodig en kan tot 16 november 2017.

Voor informatie of opgave:
Steunpunt Mantelzorg Hoogezand-Sappemeer en Menterwolde

Tel: (0598) 364900
Email: mantelzorg@kwartierzorgenwelzijn.nl
Website: www.kwartierzorgenwelzijn.nl

Steunpunt Mantelzorg Slochteren
Via Sociaal Team Slochteren:

Tel: (0598) 425555 (op werkdagen tussen 9.00-12.00 uur)
Email: sociaalteam@slochteren.nl
Website: www.slochteren.nl

Steunpunt Mantelzorg: informatie, advies, praktische hulp en een luisterend oor voor iedereen die intensief voor een ander zorgt!