Jarige MVO trakteert

Muziekvereniging Oosterbroek bestaat dit jaar 40 jaar en dit gaan ze vieren! Werd vorige keer de oudere jeugd (55+) getrakteerd op een spetterend concert in Zuidbroek, dit keer is de basisschooljeugd van Noord- en Zuidbroek aan de beurt. MVO heeft een uniek project voor een amateurorkest opgezet, nml. het uitvoeren van het muzikale sprookje Peter en de Wolf.
Jarige MVO trakteert
Samen met Gijs van Rhijn brengt de muziekvereniging op vrijdag 20 oktober het sprookje Peter en de Wolf van componist Sergej Prokofjev ten gehore. De verschillende instrumenten 'beelden' de dieren en personages uit. De eend, de kat, het vogeltje, de wolf, opa en de ietwat ondeugende Peter kunnen na afloop door de leerlingen aan een instrument worden gekoppeld. 
Gijs van Rhijn, de verteller van dit verhaal, is opgegroeid in Noordbroek en oud lid van de muziekvereniging. In 2011 won hij het VARA Leids Cabaret festival. Gijs is een goed verhalenverteller en boeit de zaal door zijn dynamiek, mimiek en scherpe schakels. Kinderen volgen hem moeiteloos naar de mooiste sprookjeswerelden. Een leuk detail is dat de basisscholen, de Inspecteur Amerikaschool en de Tandem uit Zuidbroek de decorstukken hebben gemaakt.
“Om iedereen de kans te geven deze unieke samenwerking live te zien, hebben wij gemeend een extra voorstelling aan te bieden. De kaarten hiervoor zijn tegen een zeer gereduceerd tarief in de voorverkoop te verkrijgen. De voorstelling is geschikt voor iedereen vanaf 3 jaar die van mooie muziek en sprookjes houdt. Deze speciale voorstelling start om 16.00 uur speciaal voor jullie!” laat Esther Bouman weten.
“Kom met èn van ons genieten op vrijdag 20 oktober in het Kielzog te Hoogezand.” 

Reactie toevoegen