Zonnepark langs A7

Van der Valk en Scholt Energy Control hebben plannen om langs de A7 in Zuidbroek nabij het Van der Valk Hotel Groningen-Zuidbroek een zonnepark te realiseren dat bijdraagt aan de energietransitie en langetermijndoelstellingen van een energieneutraal Groningen in 2035. Het park moet een hoeveelheid duurzame energie gaan leveren gelijk aan het verbruik van 11.000 huishoudens. 
Zonnepark langs A7
Het project maakt deel uit van de energietransitie in Groningen, dat fors investeert in oranje-groene energie. Een leuke toevalligheid is dat het zonnepark genoeg energie zal opleveren voor het huidig aantal inwoners van de gemeente Menterwolde. 
Voor dit plan zal subsidie worden aangevraagd. Zodra die rond is, wordt de planrealisatie hervat. De verwachting is dat eind 2018 met de bouw kan worden gestart. 
In de vestiging van Van der Valk Groningen-Zuidbroek wordt bij realisatie van het duurzaamheidsproject een informatiecentrum inge- richt en worden rondleidingen georganiseerd op het zonnepark. Het zonnepark krijgt een oppervlakte van circa 30 hectare en zal landschappelijk worden ingepast. 
 
De gemeente Menterwolde heeft laten weten positief te staan tegenover de ontwikkeling. 

Reactie toevoegen