Scholen OPRON slaan handen ineen

De openbare basisscholen De Tandem in Zuidbroek en Inspecteur Amerikaschool in Noordbroek hebben samen een actie opgezet. De scholen gaan kleding en textiel inzamelen. Met deze inzamelingsactie dragen de scholen bij aan een groene kijk op de maatschappij door kleding en textiel een tweede leven te geven en niet te laten belanden bij de afvalverwerking.

Alle kinderen van de beide scholen doen mee aan de actie Ook mensen die 1 van de scholen een warm hart toe dragen wordt gevraagd oude nog bruikbare kleding/textiel in een plastic zak aan te bieden bij de school. Er kan gedacht worden aan schoenparen, kleding, gordijnen, riemen, jurken, jassen, enzovoorts. Maar ook bijvoorbeeld aan bedlakens en dekens.

Op maandag 16 oktober en dinsdag 17 oktober kan bij obs De Tandem in Zuidbroek van 8.15 uur – 10.00 uur en van 14.00 uur – 14.45 uur de kleding en het textiel worden ingeleverd.
Op dinsdag 17 oktober kan bij MFC De Noordsuythoeve in Noordbroek van 8.00 uur tot 20.00 uur de kleding en het textiel worden ingeleverd.

De scholen krijgen een kleine vergoeding voor de ingezamelde kleding en textiel. Dit bedrag komt ten goede aan de kinderen die op de scholen zitten.

Reactie toevoegen