OPENBARE ZITTING GEMEENTERAADSVERKIEZING MIDDEN-GRONINGEN

De voorzitter van het centraal stembureau voor de op woensdag 22 november 2017 te houden verkiezing van de leden van de raad van de gemeente Midden-Groningen maakt bekend dat op:
vrijdag 13 oktober 2017 om 16.00 uur er een openbare zitting van het centraal stembureau plaatsvindt in het gemeentehuis van de gemeente Hoogezand-Sappemeer.

Tijdens deze zitting neemt het centraal stembureau een besluit inzake de geldigheid van de ingeleverde kandidatenlijsten. Daarnaast staat er nog een aantal controles op de agenda. Deze openbare zitting is voor iedereen toegankelijk.

Geldigheid ingeleverde kandidatenlijsten en nummering
Om ervoor te zorgen dat de gemeenteraadsverkiezingen eerlijk en volgens de spelregels verlopen zullen op vrijdag 13 oktober de leden van het centraal stembureau een aantal besluiten nemen t.a.v. de komende gemeenteraadsverkiezing voor de gemeente Midden-Groningen.
Er wordt een besluit genomen ten aanzien van:
- de geldigheid van de ingeleverde kandidatenlijsten;
- de handhaving van de daarop voorkomende kandidaten;
- de handhaving van de daarboven geplaatste aanduiding van een politieke groepering;
- de nummering van de geldig verklaarde lijsten en de geldigheid van de eventuele lijstencombinaties.
Iedereen die hierbij aanwezig wil zijn, kan zich melden bij de receptie van het gemeentehuis, Gorecht-Oost 157, 9603 AE Hoogezand.
Zo spoedig mogelijk na de zitting worden de besluiten openbaar gemaakt door middel van een openbare kennisgeving. U kunt de geldig verklaarde kandidatenlijsten, vanaf 12 tot en met 17 oktober 2017, tijdens openingsuren van de afdeling Publiekszaken Hoogezand-Sappemeer inzien.
Tot uiterlijk 17 oktober 2017 bestaat de mogelijkheid tot het indienen van beroep tegen de besluiten bij de Raad van State (Art.I 7 lid 1 Kieswet).

Hoogezand, 25 september 2017

P.M.M. de Jonge
voorzitter hoofdstembureau
burgemeester, gemeente Hoogezand-Sappemeer