Informatiebijeenkomst Gockingaheem

Noordbroek - Per 1 oktober is woonzorgcentrum Gockingaheem overgenomen door NNCZ (Noord Nederlandse Cooperatie van Zorgorganisaties). Hierover was vorige week donderdag een bijeenkomst voor inwoners van Noordbroek en omgeving. Dankzij NNCZ, de Dorpszorgcooperatie ‘Mit Mekoar’ en NOVO is het voortbestaan van Gockingaheem nu bewerkstelligd. Een burgerinitiatief dat na veel werken niet voor niets is geweest.
Informatiebijeenkomst Gockingaheem
‘Mit Mekoar’ werkt nog steeds met vrijwilligers en zorgt voor vermaak voor de inwoners van Noordbroek en omgeving. Denk hierbij aan de Gastentafel, Markt en nog veel meer. Maar ook worden lichte diensten aangeboden aan leden die het zelf niet meer kunnen. Hierbij kunt u denken aan een tuintje onderhouden, een wandelingetje maken of bijv. een lamp ophangen. “Wij hebben nu 216 leden, maar daar kunnen er nog wel wat bij,”, aldus Janneke Plat. Gelijk werden er hiervoor aanmeldformulieren uitgedeeld aan de ruim 100 aanwezigen. Ook bestuursleden worden nog gevraagd. 
 
Wilt u zich opgeven dan kan dat bij Gockingaheem. Erg mooi  is dat ook NOVO gebruik gaat maken van het woonzorgcentrum. 24 Van hun oude clienten met een verstandelijke beperking die 24 uurs zorg nodig hebben worden gehuisvest in Gockingaheem. Ook 4 aanleunwoningen zullen door clienten van NOVO worden bewoond. Maar er zal ook een groep mensen via NOVO komen voor dagbesteding en er komen mensen die komen helpen met eenvoudige klussen als eten bereiden, koffie serveren, tuinieren of een boodschapje doen.
 
Op dit moment staan er 20 kamers leeg van de 50. Hierdoor dreigde Gockingaheem te sluiten. Dankzij de komst van bewoners via NOVO kan Gockingaheem open blijven. Ook zal er voortaan tijdelijke herstelzorg worden aangeboden in het woonzorgcentrum.

Reactie toevoegen