Repair Café Week

Van 14 tot en met 22 oktober 2017 is het Internationale Repair Café Week. Wereldwijd organiseren vrijwilligers in die week bijeenkomsten die draaien om samen repareren. Ook in Harkstede. Op 14 oktober tussen 13.00-16.00 uur organiseert Repair Café Harkstede een bijeenkomst in Novo Ons Hertenkamp. Iedereen is van harte welkom met kapotte spullen. De vrijwilligers zijn vooral goed in het repareren van huishoudelijke apparaten, gereedschappen, meubeltjes, textiel, speelgoed en fietsen. Er is ditmaal extra aandacht voor de fiets met deelname aan de ANWB Fietsverlichtingsactie. Reparateurs van het Repair Café Harkstede staan klaar om fietsen van jong en oud te checken op verlichting, remmen, banden, stuur, spatborden, jas- en voetbeschermers, ketting en bel. Zodat we veilig de winter in kunnen gaan.
 
Acht jaar Repair Café
Met de Internationale Repair Café Week wordt gevierd dat het Repair Café acht jaar bestaat. Op 18 oktober 2009 organiseerde Martine Postma in Amsterdam de allereerste repareerbijeenkomst onder de naam Repair Café. Intussen zijn er meer dan 1.300 Repair Cafés verspreid over 33 landen.
 
In een Repair Café krijgen (dierbare) kapotte spullen een tweede leven. Bezoekers zien dat repareren mogelijk is, en vaak helemaal niet zo moeilijk als ze misschien dachten. Maar bovenal ervaren ze dat repareren leuk is. Kom het ook eens proberen!

Reactie toevoegen