Grote landelijke stakingsdag

Veendam, Menterwolde en Stadskanaal - De scholen van Scholengroep OPRON zijn op donderdag 5 oktober aanstaande gesloten vanwege een grote landelijke stakingsdag in het primair onderwijs. Dat heeft de voorzitter van het College van Bestuur, Jan Paul ten Brink, alle ouders en verzorgers deze week per brief laten weten.
Op 5 oktober staken de leraren; leerlingen van Scholengroep OPRON hebben een vrije dag. De bestuurder steunt de acties van de leerkrachten van harte: “De leraren leggen deze dag het werk neer, omdat zij vinden dat de sector primair onderwijs aantrekkelijker moet worden om een tekort aan leraren te voorkomen en daarmee de onderwijskwaliteit duurzaam te kunnen garanderen. Hiervoor moet er in het regeerakkoord extra geld worden vrijgemaakt voor een eerlijke en rechtvaardige salariëring en minder werkdruk in het primair onderwijs. De staking is een initiatief van het PO Front, waarin onder andere onderwijsvakbonden en de werkgeversorganisatie PO-Raad zitten.” De kinderen hebben een dagje vrij. Ten Brink erkent dat dit voor ouders tot geregel kan leiden: “We hopen echter dat ouders begrip hebben voor deze bijzondere situatie.

Mocht deze actie in individuele gevallen nou echt tot onoverkomelijke problemen leiden dan zoeken we samen met de ouders naar een goede oplossing.”

Reactie toevoegen