Gezellige picknick

Ter gelegenheid van burendag 2017 is in de nieuw aangelegde tuin achter het MFC, de Noordbroeksterkroon, voor het eerst een dorpspicknick gehouden. De tuin is een initiatief, is aangelegd en wordt onderhouden door een enthousiaste groep vrijwilligers. Begonnen op de jaarlijkse boomplantdag wordt er nu elke dinsdagmorgen hard gewerkt door een groep vrijwilligers en het resultaat mag er zijn. De fruitbomen, door dorpsbewoners aangeschaft, dragen zelfs aarzelend een eerste oogst.
Gezellige picknick
De ruim honderd deelnemers van heel jong tot wat ouder genoten op deze zonovergoten zaterdag van het door de deelnemers meegenomen eten: een prachtig buffet met hapjes, sandwiches, quiche,  stoofpotje, taart en niet te vergeten soep van courgettes, gekweekt in de dorpstuin.
Voor de kinderen was er een vuur ontstoken om brood boven te bakken. Er was live muziek, waarbij werd gezongen. Kinderen rolden van de heuvel, gezinnen zaten samen op een kleed te eten, en gezeten op strobalen werd gezellig met bekenden of onbekenden gepraat. Tijdens de picknick werden de vrijwilligers nog verrast door de Culturele Kring Noordbroek. Deze Kring heeft zichzelf opgeheven. Er komen op Hemelvaartsdag geen culturele dagen meer in de oude vorm. Samen met een kist appels van de fa. Bosschaart werd aan de Noordbroeksterkroon het overgebleven saldo, € 600,00 geschonken, te besteden in de tuin. Marjolein Eikenaar nam het geld onder applaus van de aanwezigen in ontvangst. Dank is er voor de ondersteuning vanuit het MFC en voor de hulp van de medewerkers. Voor vrijwilligers en voor de DAR, die 500 bollen van botanische tulpjes schonk. Door alle inspanningen is er in elk seizoen iets te beleven in de dorpstuin van Noordbroek. Zeker volgend jaar weer een dorpspicknick op burendag. Maar neem gerust eens een kijkje, wandel op uw gemak door de tuin of kijk op de facebookbookpagina van de Noordbroeksterkroon. Hierop is ook informatie te vinden o.a. hoe je zelf vrijwilliger kunt worden.

Reactie toevoegen