Kandidaat wethouder

Als de SP deelneemt aan het college van burgemeester en wethouders in de nieuwe gemeente Midden-Groningen zal Peter Verschuren die plaats innemen. Dat heeft het afdelingsbestuur van de partij besloten. Verschuren is sinds 2014 wethouder in Hoogezand-Sappemeer.
Lijsttrekker Martine Feenstra licht toe: “Peter Verschuren heeft de afgelopen jaren laten zien dat hij op een heel praktische en sociale manier bestuurt en heel benaderbaar is voor iedereen in de gemeente.
Kandidaat wethouderDatzelfde kunnen we zeggen over onze wethouder in Menterwolde, Lian Veenstra. Zij heeft echter aangegeven een andere keuze te maken voor haar toekomst. We zijn blij dat Peter wil bijtekenen voor nog vier jaar.”
De SP was bij de afgelopen landelijke, provinciale en Europese verkiezingen de grootste partij in het gebied van Midden-Groningen. Volgens Feenstra is het de inzet van de partij om dat ook bij de gemeenteraadsverkiezingen te worden. “Wij willen het voortouw nemen in de college-onderhandelingen en een bestuur vormen dat écht inhoud kan geven aan het motto van de nieuwe gemeente 'Samen kom je verder.”  

Reactie toevoegen