Velnini School voor de toekomst

Leraren moeten zich verplicht laten registeren in het lerarenregister en verplicht bijscholen. Net als werknemers in de medische, financiële en juridische wereld. ‘Verplicht’ is in onderwijsland geen populair woord.
Het lerarenregister wordt gezien als ‘weer een extra belasting’, een bedreiging, een revolutie, een sluipmoordenaar, maar ook als een bescherming van de doelgroep en - door sommigen - zelfs als een kans.
-Wat is de stand van zaken?
-Wanneer gaat het in?
-Verlies je je bevoegdheid als je je niet schoolt?
-Kun je ontslagen worden?
-­­Bij wie ligt de verantwoordelijkheid?
-Hoe zit het met slapende bevoegdheden?
-Moet je op dit moment per se lesgeven? 
-Worden de uren die je onbevoegd geeft gezien als BOT?
-Hoe gaat het in zijn werk?
Op al deze vragen (en nog veel meer) zal antwoord gegeven worden door dhr. Jan Graver. Hij is ambassadeur van de Onderwijscoöperatie. Website: ‘Als de vertegenwoordiger van de beroepsgroep richt de Onderwijscoöperatie zich op nauwe samenwerking met het onderwijsveld, om de beroepsgroep te organiseren en te verbeteren, de (ruimte voor) professionalisering te vergroten en beroepskwaliteit, beroepsontwikkeling en beroepseer van de leraar te verhogen. Van, voor en door de leraar.’
De voorlichting vindt plaats op donderdagavond 28 september 2017 in het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum, te Zuidbroek. De toegang is gratis. 
Na deze voorlichting geeft Velnini – School voor de toekomst (de gastheer van deze avond) een overzicht van het geaccrediteerde cursusaanbod. Zie ook velnini.nl.

Reactie toevoegen