Expositie ‘Een veilig spoor’

Aanstaande vrijdag, 29 september, wordt de nieuwe expositie ‘Een veilig spoor’ in het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum’ geopend. De openingshandeling vindt plaats in het Museumcafé boven het museum. Aanvang 20.00. De zaal is geopend vanaf 19.30 uur.
In deze expositie wordt ingegaan op de veiligheid van het spoor. De uitgangspunten voor treinbeveiliging zijn in de loop der jaren nauwelijks veranderd: treinen mogen niet botsen en mogen niet ontsporen. De manier waarop de treinbeveiliging de machinist informeert over de beveiligingsregels is echter wel veranderd: van armseinen, via lichtseinen, naar cabineseinen. Door middel van een aantal interactieve elementen wordt de geschiedenis van de spoorwegveiligheid uitgelegd.
De expositie over spoorwegveiligheid is vanaf 30 september te bezichtigen in het Zuidbroekster museumstation.

Het NNTTM is eigenaar van het geheel herstelde monumentale Waterstaatsstation 3e klasse uit 1865. In het station bevindt zich het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum. Het museum is iedere zaterdag en zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur en daarnaast voor groepen op afspraak.

Reactie toevoegen