Feestelijke afsluiting zomer

Genieten van de nazomer èn je voorbereiden op het winterseizoen. Het kan allebei op de Najaarsplanten­markt die plaatsvindt op 23 en 24 september èn 30 september en 1 oktober bij specialiteitenkwekerij Tuingoed Foltz in het Groningse Meeden.
Feestelijke afsluiting zomer
De Najaarsplantenmarkt geldt als de feestelijke afsluiting van de zomer. Ter ere daarvan gelden flinke kortingen op vrijwel alle planten. Ook worden er alleen tijdens deze weekends grote pollen uit de tuin en overtallige moederplanten verkocht.
 
Stinzen- en verwilderingsbollen
Het eerste weekend (23/24 september) is kwekerij De Warande uit Laag-Keppel te gast met een groot assortiment stinzen- en verwilderingsbollen.
 
Plantperiode bij uitstek
Het najaar is overigens de beste tijd om te planten. Een plant die nu de - nog warme - grond in gaat, heeft volgend jaar al een flinke voorsprong. Extra aandacht is er dit weekend voor siergrassen en najaarsbloeiers als herfstanemoon, zilverkaars (Cimicifuga), asters en laatbloeiende Salvia’s.
 
Rondleidingen, Teas & Scones en tuinbeelden
Andries Bierling geeft op alle dagen om 14.00 uur een rondleiding door de tuinen en geeft daarbij ook informatie over het winterklaar maken van je privétuin.
Engelse teas & scones en Gronings-Brabants gebak maken er een nazomers tuinfeest van. In de tuinen staan tot eind september de indrukwekkende beelden van Alinda Ottens, Moniek Westerman en René de Boer opgesteld. 

Reactie toevoegen