Burendag Zuidbroek

Voor de Burendag in Zuidbroek staat zaterdag 23 september weer een druk programma klaar. Gezelligheid, actief en leerzaamheid alom, voor iedereen en gratis toegankelijk. Er is een leuke snuffelmarkt, radiografisch bestuurbare vrachtauto’s, modelvliegtuigen, vliegsimulator, grote luchtkussens voor kinderen, schminken, muziek. De Brandweer brengt dit jaar het zeer belangrijk thema ‘Veilig thuis’ onder de aandacht. En zal het publiek de Brandweer in een oefensituatie kunnen volgen vanaf de melding tot aan het de bestrijding van de brand. Ook laten deze zien hoe je een frituurpan of een TV blust. Daarnaast worden gemotiveerde en geschikte vrijwilligers gezocht ter aanvulling van de post Zuidbroek.
De Reddingsbrigade Appingedam is bij en in de haven aanwezig en zullen u alles over hun werkzaamheden vertellen en ook enkele demonstraties in de haven verzorgen. Brandpreventiebedrijf Teuben uit Martenshoek zal u alles over de preventie en blusmiddelen vertellen, geschikt voor in huis.
De organisatie van deze Burendag betreft een hechte samenwerking tussen Dorpsvereniging de Schrijvershoek en de Brandweer post Zuidbroek. De Burendag wordt van 10.00 - 16.00uur gehouden in- en om de dorpshuis De Broeckhof, bij- en in de passantenhaven en tussen de woningen tegenover De Broeckhof.
Door het aangeboden programma en aanwezige voertuigen wordt het verkeer op de W.A.Scholtenweg door gecertificeerde verkeersregelaars in goede banen geleid en wordt door hun de doorgang geregeld. Eén rijstrook van de W.A.Scholtenweg zal daarbij voor de veiligheid van het publiek en opstelling van meerdere brandweervoertuigen afgesloten zijn. Het is zeker de moeite waard om die dag naar dorpshuis De Broeckhof te komen.

Reactie toevoegen