Geheimhouding persoonsgegevens aanvragen

In de basisregistratie personen (BRP) staan de persoonsgegevens van alle inwoners van de gemeente. De overheid mag deze gegevens gebruiken. Bijvoorbeeld voor kinder-bijslag, studiefinanciering en pensioen. Soms worden uw gegevens ook aan anderen doorgegeven. Wilt u weten welke instellingen uw gegevens krijgen? Kijk dan op Wiekrijgtmijngegevens.nl
Wilt u niet dat uw gegevens worden doorgegeven? Vraag dan aan de gemeente om geheimhouding van uw persoonsgegevens. U hoeft daar geen specifieke reden voor op te geven. U kunt de geheimhouding later ook weer stoppen. Gaat u verhuizen naar een andere gemeente? U hoeft in de nieuwe gemeente niet opnieuw geheimhouding aan te vragen.
In sommige gevallen moet de gemeente uw persoonsgegevens toch doorgeven. Ook als u geheimhouding heeft aangevraagd. Dit gebeurt als overheidsinstellingen uw gegevens willen hebben. Bijvoorbeeld de Belastingdienst of de Sociale Verzekeringsbank (SVB).

U kunt alleen geheimhouding aanvragen voor:
• uw eigen persoonsgegevens
• de persoonsgegevens van uw kinderen tot 16 jaar

Geheimhouding van uw persoonsgegevens vraagt u schriftelijk aan. Bij uw aanvraag zit een kopie van uw geldig identiteitsbewijs. Jongeren vanaf 16 jaar moeten zelf een aanvraag tot geheimhouding indienen. Ook als u de geheimhouding wilt stopzetten geeft u dat schriftelijk door. Stuur dan ook weer een kopie van uw geldige identiteitsbewijs mee.
Maak digitaal een afspraak, of bel naar tel. (0598) 658888. Op woensdagmiddag en donderdagavond kunt u zonder afspraak langskomen. De gemeente verwerkt de geheimhouding binnen 4 weken. Het aanvragen van geheimhouding is gratis.