ONTWERP BESTEMMINGSPLAN ‘DORPEN MENTERWOLDE’ TER INZAGE

Burgemeester en wethouders van de gemeente Menterwolde maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en Afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat zij een nieuw bestemmingsplan hebben opgesteld voor de vier dorpen in Menterwolde. 
 
Inhoud
Het ontwerp bestemmingsplan ‘Dorpen Menterwolde’ is het laatste onderdeel van de actualisering van de bestemmingsplannen voor Noordbroek, Zuidbroek, Muntendam en Meeden. Het nieuwe bestemmingsplan bevat geen grote veranderingen of nieuwe ontwikkelingen. Op kleine schaal worden wel mogelijkheden geboden voor bijvoorbeeld een beroep aan huis.
 
In dit nieuwe bestemmingsplan ‘Dorpen Menterwolde’ worden de regelingen uit de vier bestaande ‘dorpsplannen’ op elkaar afgestemd en gewijzigde landelijke en provinciale wetgeving verwerkt. Verder worden nieuw beleid en nieuwe ontwikkelingen waarover al eerder besluitvorming heeft plaatsgevonden opgenomen in het nieuwe plan. 
 
Het plan inzien
Vanaf 14 september 2017 ligt het ontwerp bestemmingsplan ‘Dorpen Menterwolde’ met bijbehorende stukken gedurende 6 weken voor iedereen ter inzage. U kunt het plan op papier inzien op het gemeentehuis aan de Kerkstraat 2 te Muntendam. Digitaal kunt u het bestemmingsplan raadplegen via www.menterwolde.nl onder het kopje Plannen & Beleid / bestemmingsplannen in procedure. Hier vindt u ook een link naar het bestemmingsplan op de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl en een link waar de bronbestanden beschikbaar zijn gesteld.
 
Reageren op het plan (indienen zienswijzen)
Tot en met 25 oktober 2017 kan iedereen zienswijzen indienen. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan de gemeenteraad van Menterwolde, Postbus 2, 9649 ZG Muntendam. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze moet u een afspraak maken met mevrouw L. Leewering van het cluster Beleid, tel. (0598) 654704. Hier kunt u tevens terecht voor meer informatie. De tijdig ingediende zienswijzen worden betrokken bij de verdere besluitvorming over het bestemmingsplan.