Ontwerp bestemmingsplan ‘Achter de Wal 22 - Zuidbroek’ ter inzage

Burgemeester en wethouders van de gemeente Menterwolde maken op grond van artikel 3.8 van de  Wet ruimtelijke ordening en Afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat het ontwerp bestemmingsplan ‘Achter de Wal 22 - Zuidbroek’ is opgesteld.

Inhoud
Het ontwerp bestemmingsplan heeft betrekking op het perceel Achter de Wal 22 te Zuidbroek, waarop een woonboerderij met een hobbymatige paardenhouderij is gevestigd.
De eigenaren/bewoners willen het bedrijf verder professionaliseren en hebben het voornemen om een nieuwe rijhal met een aantal paardenboxen te realiseren. Door de bouw van de rijhal wordt ook de huidige inrichting van het perceel gewijzigd. Om de nieuwbouw en de uitbreiding van het aantal dieren mogelijk te maken is een specifieke bedrijfsbestemming nodig. Het voorliggende ontwerpbestemmingsplan voorziet in de gevraagde ontwikkeling.

Het plan inzien
Vanaf 31 augustus 2017 ligt het ontwerp bestemmingsplan ‘Achter de Wal 22 - Zuidbroek’  met bijbehorende stukken gedurende 6 weken voor iedereen ter inzage. U kunt het plan op papier inzien op het gemeentehuis aan de Kerkstraat 2 te Muntendam. Digitaal kunt u het bestemmingsplan raadplegen via  www.menterwolde.nl onder het kopje Plannen & Beleid / bestemmingsplannen in procedure. Hier vindt u ook een link naar het bestemmingsplan op de landelijke website:  www.ruimtelijkeplannen.nl en een link waar de bronbestanden beschikbaar zijn gesteld.

Reageren op het plan (indienen zienswijzen)
Tot en met 11 oktober 2017 kan een ieder zienswijzen indienen. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan de gemeenteraad van Menterwolde, Postbus 2 te 9649 ZG Muntendam. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze moet u een afspraak maken met de heer R.Hazekamp van de afdeling Beleid en Samenleving, telefoonnummer: (0598) 658 881. Hier kunt u tevens terecht voor meer informatie. De tijdig ingediende zienswijzen worden betrokken bij de verdere besluitvorming over het bestemmingsplan.

Muntendam, 30 augustus 2017

Burgemeester en wethouders van Menterwolde