Opening Cultureel seizoen en Dag van de Democratie

Zaterdag 9 september is het in Hoogezand -in en om Het Kielzog- een drukte van belang. Kielzog Theater en Kunstencentrum opent het Culturele Seizoen met een Buitenpodium vol optredens. Binnen zijn voorproefjes van voorstellingen en workshops muziek. De beeldende-, drama- en dansafdeling van Kielzog is voor het eerst open voor publiek met allerlei activiteiten in hun nieuwe locatie boven sportcentrum De Kalkwijck. 
 
Dag van de Democratie
Maar 9 september is ook de Internationale Dag van de Democratie. De start van de verkiezingscampagne voor de verkiezingen in Midden-groningen op 22 november. Deze keer presenteren alle politieke partijen zich op het plein voor het gemeentehuis. Er is ruim gelegenheid om kennis te maken en te discussiëren met lokale politici en kandidaten voor de nieuwe gemeenteraad, die op 22 november wordt gekozen voor Midden-Groningen. Op de zeepkist kan iedereen z’n mening aan het grote publiek verkondigen en er staan wensbomen waar iedereen z’n wensen voor de nieuwe gemeente Midden-Groningen in kwijt kan.
De Bibliotheek biedt deze dag tal van activiteiten met Voorleestent buiten, het eLAB met 3D printers binnen, gemeente-archief presentatie van familie- en historisch onderzoek, dronesdemonstratie, alle boeken natuurlijk, digitale media en een bijzonder muzikaal optreden.
In het gehele Kielzoggebouw kun je fraai geschminkt worden, is een ballonnen-kunstenares, er wordt gewerkt aan een gigantisch groot schilderij van het ideaalbeeld van Midden-Groningen, zijn er diverse workshops en is er ruim informatieaanbod, van cursussen tot gemeentelijke Kredietbank, het Jeugd Cultuur Fonds en de publieksbalie.
De dag gaat over in de avond. Dan scheiden de wegen zich: in het Kielzog Theater begint de Culturele Kick Off vanaf 20.15 uur en in Hotel Faber aan de Meint Veningastraat in Hoogezand van 19.00 tot 23.00 uur een politieke pubquizavond in het kader van de Internationale dag van de Democratie. Deelname is gratis, aanmelden kan tot 20 augustus via pubquizmiddengroningen@hotmail.com of bij raadslid Anja van Duren (tel 06-17521068).