Gockingaheem in vogelvlucht

24 Februari komt de aankondiging van Zonnehuisgroep Noord dat de locatie op 31-12-2018 hun deuren gaat sluiten. Na de eerste schrik komen er acties. Met medewerking van bewoners uit Menterwolde komt er een handtekeningenactie. In het bijzijn van RTV Noord worden deze handtekeningen door een bewoonster van Gockingaheem overhandigd aan burgemeester dhr. R. Munniksma. Daarna wordt de IBG (Initiatiefgroep Behoud Gockingaheem) opgericht die naarstig op zoek gaat naar een nieuwe zorgaanbieder.
Die vinden ze, namelijk de NNCZ (Noord Nederlandse Coöperatie van Zorgorganisaties). De NNCZ komt tot de conclusie dat ze Gockingaheem graag willen overnemen met de inzet van inwoners van Noordbroek e.o. Door de gewijzigde regelgeving en de al aanwezige leegstand kan de NNCZ dit niet alleen, dus op zoek naar een instantie die een samenwerking aan wil gaan. Ook deze is snel gevonden namelijk NOVO. Zal jullie de details besparen van alle vergaderingen en gesprekken, maar het heeft veel tijd gekost voor ons allen. Hoe nu verder, de IBG groep gaat verdwijnen en de DorpsZorgCoöperatie “Mit Mekoar” wordt in het leven geroepen. Samen met NNCZ en NOVO gaan ze aan de slag. De DZC wordt op 21 januari 2017 officieel opgericht en tot ieders verrassing komt de commissaris van de koning mr.drs.René Paas ons deze middag een bezoek brengen wat toch weer een extra boost geeft.
 
Gockingaheem is gered en blijft open!
6 Juli 2017 krijgen de bewoners van Gockingaheem en hun familie een uitnodiging voor een bijeenkomst van de NNCZ, NOVO en de DZC, op deze avond wordt hun verteld dat er een handtekening is gezet onder een contract tussen de partijen ZHGN en NNCZ. De overname is een feit, de NNCZ neemt met ingang van 1 oktober 2017 Gockingaheem over, onder voorbehoud van akkoord van de NZA (Nederlandse Zorgautoriteit) Zowel de bewoners als alle medewerkers kunnen blijven.
 
Het is nu zaak om er gezamenlijk voor te zorgen dat iedereen in Noordbroek e.o. in hun eigen buurt kan blijven wonen en ook mee kan blijven doen in de gemeenschap. Hier hebben we ook uw hulp bij nodig. We moeten het samen doen: “MIT MEKOAR”. Wordt u ook lid van de DZC, zodat u mee kan helpen om dit klusje te klaren? 
Ga naar info@mitmekoear.nl en geef u op als lid, het minimumbedrag is € 10,00 per jaar per gezin (meer mag) nog geen € 1,00 per maand en het kost u 5 minuten van uw tijd, denk aan de toekomst, misschien bent u de DZC ook nog eens nodig. Laat zien waar de gemeente Menterwolde sterk in is, saamhorigheid en zorgen dat de gemeente leefbaar blijft.

Reactie toevoegen