Gezondheidsvignet voor ’t Heidemeer

Op woensdag 5 juli jl. heeft burgemeester Peter de Jonge van Hoogezand-Sappemeer op het schoolplein van basisschool ’t Heidemeer in Sappemeer een bord aan de muur bevestigd dat laat zien dat de school zich officieel een Gezonde School mag noemen.
Gezondheidsvignet voor ’t Heidemeer
Dit gebeurde in aanwezigheid van de leerlingen. De burgemeester vraagt aan hen “Als je buikpijn hebt kun je dan spelen of leren?” “Nee”, werd er geroepen. “Nee hè, dus is het belangrijk dat je goed in je vel zit. Hiervoor is het School Gezondheidsplan gemaakt. Zodat jullie weten dat een goede voeding en beweging belangrijk is”. ’t Heidemeer doet nu al aan meer gymnastiek tijdens de schooluren en na schooltijd zijn er schoolspellen. Na de zomer komt er meer aandacht voor gezonde voeding.
Structureel werken aan gezondheidsbevordering draagt bij aan betere leerprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. Daarom is de gemeente Hoogezand-Sappemeer aan het begin van het schooljaar 2016-2017 gestart met het project Gezonde School, dat valt onder het brede gezondheidsprogramma ‘Blijvend gezond en sociaal actief’ in Sappemeer en het Noorderpark en omgeving.
Naast ’t Heidemeer doen ook de Theo Thijssenschool en de Van Heemskerckschool mee aan het project Gezonde School. Deze twee basisscholen hopen in oktober 2017 ook het landelijke vignet Gezonde School te behalen. Het behalen van het vignet is een erkenning voor de school waarmee ze concreet laten zien dat zij de gezondheid van de kinderen, ouders en leerkrachten erg belangrijk vindt.
Gezondheidsvignet voor ’t Heidemeer
Binnen het project Gezonde School is er sprake van gezondheidsbevordering aan de hand van thema’s. De drie basisscholen kozen de thema’s `Sport en Bewegen` en `Welbevinden en Sociale Veiligheid`, waarbij de accenten per school iets verschillen.. 
 
Een voorbeeld van deze activiteiten is het project Gezond Scoren, waarbij kinderen filmpjes van spelers van FC Groningen te zien krijgen waarin gezondheidsthema’s worden behandeld waardoor de kinderen zich meer bewust worden van de mogelijke gevolgen van te veel snoepen of te weinig bewegen. Verder wordt er in elke klas een poster opgehangen met een activiteitenoverzicht voor de komende periode op het gebied van sport en bewegen.

Reactie toevoegen