Midzomerplanten- en brocantemarkt/ Salviadagen

Op zaterdag 15 en zondag 16 juli houdt Tuingoed Foltz in Meeden haar Midzomerplanten- en brocantemarkt en Salviadagen. Als houder van de Nederlandse Plantencollectie Salvia, zet Foltz deze plantensoort dit weekend extra in de schijnwerpers, waarbij er ook diverse nieuwe soorten worden gepresenteerd.
 
Maar er is veel meer te beleven: rondleidingen door de tuinen, een unieke plantenveiling op zondag, een beeldenexpositie, home made gebak en diverse bijzondere gasten. Hemerocalliskweker Martin Ademaneemt een prachtige collectie van zijn favoriete plantensoort, de daglelie, mee naar Meeden. Van der Plancke komt met zaden, boeken en bamboes en Stichting Kinderhulp Gambia presenteert sieraden, beelden en Afrikaanse gebruiksvoorwerpen. In en rond de boerderij wordt een fraaie collectie brocante getoond.
Bob Foltz en Andries Bierling hebben in de loop der jaren een grote collectie van ruim 150 soorten Salvia’s verzameld, die hun plek hebben gekregen in de speciale Salviatuin, waar Salvia’s worden gecombineerd met andere lipbloemigen en siergrassen. Ook hebben ze diverse eigen kruisingen ontwikkeld.
 
Midzomerbloeiers, plantenveiling en rondleidingen
Naast de Salvia’s toont Foltz op de Midzomerplanten- en Brocantemarkt ruim 2500 andere vaste planten, waaronder fraaie collecties Agapanthus, Echinacea (zonnehoed), botanische rariteiten, siergrassen, jungleplanten en bijzondere schaduwplanten.
Op zondagmiddag wordt een spectaculaire plantenveiling gehouden van grote (moeder)planten. Een zeer vermakelijke manier om voor weinig geld bijzondere planten te verwerven.

Reactie toevoegen