Presentatie en naamgeving muurschildering

Aanstaande maandag 10 juli vindt in MFC de Noordsuythoeve de feestelijkepresentatie plaats van een bijzondere muurschildering. De muurschildering is gemaakt door de schoolkinderen van de Inspecteur Amerikaschool onder leiding van kunstenares Adri Wolters.
Presentatie en naamgeving muurschildering
Twee jaar geleden, toen het MFC in Noordbroek klaar was, stelde de gemeente een ‘kunstcommissie’ in om de aankleding van de witte binnenmuren te verzorgen. Deze commissie, bestaande uit Ida Iden, Marjolein Eikenaar en Aliet Hogen Esch, ging enthousiast aan de slag en er verschenen kleurige sportfiguren bij de sporthal, kunstposters in de schoolgangen en de verloren gewaande 4-mei-duif kreeg zijn plek in de huiskamer.
Het bleef een uitdaging om invulling te geven aan de grote witte muur bij de trapopgang. De commissie wilde graag iets wat iedereen zou aanspreken, kleurig en dynamisch, liefst rechtstreeks op de muur en waarbij de schoolkinderen betrokken konden worden. De commissie benaderde de Noordbroekse kunstenaar Adri Wolters van Atelier Karmozijn. Adri heeft ervaring met grote kunstprojecten en werkt daarbij vaker samen met kinderen. Zij nam de uitdaging graag aan! Ook directeur Gert Hilbolling van de Inspecteur Amerikaschool en beheerder Johan de Vries van het MFC waren enthousiast. De plannen werden uitgewerkt en inmiddels heeft Adri samen met de schoolkinderen een prachtige muurschildering gerealiseerd, waarin op creatieve en kleurige wijze de kaart van Noordbroek is weergegeven.
De muurschildering wordt aanstaande maandag feestelijk gepresenteerd. Ook zal dan de naam van de muurschildering onthuld worden. Iedereen is van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn!
Tijdstip en locatie: Maandag 10 juli om 8.15 uur, MFC de Noordsuythoeve te Noordbroek.

Reactie toevoegen