Bibliotheek op school

Vanaf 21 juli gaat het aanbod van de bibliotheek in Meeden veranderen. De aanleiding hiervoor is het besluit van de gemeenteraad om te korten op het bibliotheekwerk in de gemeente Menterwolde. Voor Meeden betekent dit de komst van de Bibliotheek op school en het verdwijnen van de huidige bibliotheek in het dorpshuis. Ook wordt gezocht naar een geschikte locatie voor een boekspot. 
 
De Bibliotheek op school gaat na de zomervakantie open. Beide basisscholen krijgen een Bibliotheek op school, zodat alle leerlingen hier gebruik van kunnen maken. De Bibliotheek op school is, zoals de naam al zegt, letterlijk een plek op school waar wordt gewerkt aan taalvaardigheid, leesmotivatie en informatievaardigheden. Daarmee levert de bibliotheek een bijdrage aan leesbevordering en mediawijsheid op basisscholen.
 
Met de bibliotheekpas kun je overal in de provincie gebruik maken van de bibliotheek. 
De volwassenen in Meeden kunnen met hun bibliotheekpas straks terecht in de bibliotheken in omliggende dorpen. Om toch een voorziening te houden in het dorp wordt gedacht aan een boekspot. Dit is een plek waar inwoners boeken kunnen halen om te lezen en boeken kunnen brengen om te delen met anderen. Een vrijwilliger uit de buurt zorgt dat de boekspot netjes blijft.
 
Op 21 juli sluit de bibliotheek in het dorpshuis van Meeden haar deuren. De bibliotheek stuurt hierover nog informatie naar haar leners.

Reactie toevoegen