Kennismaken met vrijwilligerswerk

Op 21 juni gingen in totaal 45 leerlingen van het Dr Aletta Jacons College en CSG Rehoboth, beide uit Hoogezand, aan de slag in Spoorstraat-Kieldiep en Sappemeer vanwege het vervullen van hun maatschappelijke stages. Met deze maatschappelijke stages maken leerlingen op deze manier op een laagdrempelige manier kennis met vrijwilligerswerk. Het college vindt dat belangrijk en draagt daarom jaarlijksfinancieel bij om deze initiatieven mede mogelijk te maken.

In Spoorstraat Kieldiep werden op 21 juni 3 speeltuintjes opgeknapt. Leerlingen gingen hier samen met een aantal wijkbewoners 3 speeltuintjes aan de Vondellaan opknappen (houtsnippers vervangen, speeltoestellen repareren/schoonmaken, zwerfvuil verwijderen) Na afloop was er een High Tea voor alle mensen die die middag geholpen hebben. Deze High Tea werd ook weer bereid door leerlingen van de beide scholen onder leiding van een medewerker van de Vredekerk. Daarna was er een gezamenlijk startmoment bij het speeltuintje van Vondellaan 50. Wethouder Erik Drenth sprak daar een openingswoord. In wijkcentrum Het Spinneweb werd ’s middags een wijkdiner bereid voor ongeveer 35 wijkbewoners door leerlingen van het AJC en het Rehoboth onder leiding van Stef van Bergen van de Vredekerk. Deze wijkbewoners zijn ‘geselecteerd’ door het Sociaal Team, het BIC, de Zonnebloem, het wijkcentrum.

Dit wijkdiner wordt gekoppeld aan het nieuwe project De
Gezondheidsaanpak dat momenteel plaatsvindt in Sappemeer. Bij beide activiteiten zijn de betreffende bewonerscommissies nauw betrokken.

Reactie toevoegen