ONTWERP BESTEMMINGSPLAN ‘MUNTENDAM - HEEMTUIN’ TER INZAGE

Burgemeester en wethouders van de gemeente Menterwolde maken op grond van artikel 3.8 van de  Wet ruimtelijke ordening en Afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat het ontwerp bestemmingsplan ‘Muntendam - Heemtuin’ is opgesteld. 
 
Inhoud
Het ontwerp bestemmingsplan heeft betrekking op de Heemtuin, gelegen aan de Nieuweweg te Muntendam. Het bestemmingsplan maakt de verdere ontwikkeling van de Heemtuin mogelijk rond de thema’s: duurzaamheid, groen, re-integratie & zorg, rust & ruimte en horeca. De bestaande situatie wordt geactualiseerd en er wordt ruimte geboden voor nieuwe ontwikkelingen die passen binnen de hiervoor genoemde  thema’s. Er vindt vervangende nieuwbouw op het terrein plaats ter plekke van de dagbestedingsruimte. Deze ruimte voldoet niet meer. Verder wordt het bezoekerscentrum intern vernieuwd en wordt de horecavoorziening aangepast tot een reguliere horeca functie. Voorwaarde hierbij is wel dat de horeca blijft behoren bij de maatschappelijke voorziening. Daarnaast is in het nieuwe bestemmingsplan een regeling opgenomen voor evenementen. Tevens biedt het bestemmingsplan de mogelijkheid om de bestaande parkeerplaats te vergroten. 
 
Het plan inzien
Vanaf 29 juni 2017 ligt het ontwerp bestemmingsplan ‘Muntendam – Heemtuin’  met bijbehorende stukken gedurende 6 weken voor iedereen ter inzage. U kunt het plan op papier inzien op het gemeentehuis aan de Kerkstraat 2 te Muntendam. Digitaal kunt u het bestemmingsplan raadplegen via  www.menterwolde.nl onder het kopje Plannen & Beleid/bestemmingsplannen in procedure. Hier vindt u ook een link naar het bestemmingsplan op de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl en een link waar de bronbestanden beschikbaar zijn gesteld.
 
Reageren op het plan (indienen zienswijzen)
Tot en met 9 augustus 2017 kan iedereen zienswijzen indienen. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan de gemeenteraad van Menterwolde, Postbus 2, 9649ZG Muntendam. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze moet u een afspraak maken met mevrouw L. Leewering van de afdeling Beleid, tel. (0598) 654704. Hier kunt u tevens terecht voor meer informatie. De tijdig ingediende zienswijzen worden betrokken bij de verdere besluitvorming over het bestemmingsplan.