Goede-doelen-markt

Op donderdagmiddag 15 juni was het druk op het schoolplein van het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand, met ouders van leerlingen en opa’s en oma’s en ook veel bewoners uit de buurt van de school. 
Wethouder Erik Drenth met de mascotte van St. Opkikker die zojuist de markt hebben geopend. Op de achtergrond applaudisseren de leerlingen.
Zij kwamen allemaal naar de goede-doelen-markt die werd georganiseerd door leerlingen uit de tweede klassen vmbo. De voorbereiding en uitvoering van de markt is een verdiepingsopdracht voor het vak PPO (praktische profiel oriëntatie).
Na democratische stemming besloten de leerlingen de opbrengst van de markt te schenken aan de Stichting Opkikker. Voor de opening van de markt hadden ze zelf wethouder onderwijs Erik Drenth uitgenodigd en hij opende vol enthousiasme met de mascotte van dit goede doel de markt (zie foto). De leerlingen verdienen een compliment, want met de verkoop van spullen op de markt is donderdag jl. een bedrag van maar liefst 600 euro opgebracht. Een leuke bijdrage voor de Stichting Opkikker die zo’n tweeduizend keer per jaar gezinnen met een langdurig ziek kind verrast met een onvergetelijke Opkikkerdag.
 

Reactie toevoegen