Start versterking scholen Midden-Groningen

De scholen in Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde veranderen de komende jaren ingrijpend. Op donderdag 15 juni ondertekenden de gemeenten, 10 schoolbesturen en de NAM samenwerkingsovereenkomsten voor het versterken of nieuwbouwen van schoolgebouwen in de toekomstige gemeente Midden-Groningen. 
Start versterking scholen Midden-Groningen
De gevolgen van de gaswinning hebben er voor gezorgd dat voor iedere school in onze drie gemeenten maatregelen noodzakelijk zijn. 
 
Operatie
Op basis van de overeenkomsten zal in de jaren tot 2021 een omvangrijke operatie plaatsvinden om frisse, veilige en toekomstbestendige scholen terealiseren. Het gaat om 6 nieuwbouwprojecten en 18 versterkingsprojecten. Het doel is de scholen dusdanig te versterken of te bouwen, dat zij bestand zijn tegen de gevolgen van de gaswinning. Het gebouw moet daarnaast ook toekomstbestendig gebruikt kunnen worden. Er volgen ook energiebesparende maatregelen en maatregelen voor verbetering van het onderwijs.
 
Veel leerlingen, ouders en medewerkers van scholen in het primair en voortgezet zullen te maken gaan krijgen met (tijdelijke) verhuizingen en hinder door bouwwerkzaamheden in de aanloop naar nieuwe of versterkte onderwijshuisvesting. Dat zijn ingrijpende gebeurtenissen voor kinderen, ouders en de onderwijsteams. Een school hoort een veilige plek te zijn waar je jezelf kunt zijn en later mooie herinneringen aan over houdt.  Een programmateam vanuit de drie gemeenten gaat deze omvangrijke klus leiden en de projecten aansturen in nauwe samenwerking met de scholen en de NAM. De schoolbesturen hebben ook flink meegedacht over de plannen.
Het hele project zal E 43,5 miljoen gaan kosten, waarvan het merendeel wordt gefinancierd door de NAM.
 
Nieuwbouw 
MFC Het Kwartet te Zuidbroek  met daarin o.a. Obs de Tandem zal worden versterkt, maar hier komt ook nieuwbouw bij, omdat Cbs de Wegwijzer t.z.t. hier naar toe zal verhuizen.
 
Versterkingsprojecten
• ’t Heidemeer te Sappemeer
• Insp. Amerikaschool te Noordbroek.

Reactie toevoegen