Geslaagde Jaarmarkt

In Muntendam was afgelopen zaterdag de traditionele jaarmarkt. Prachtig weer, veel vermaak, koopjes, allerlei optredens, eten en drinken; het was een geslaagde dag.
Geslaagde Jaarmarkt
“Met het mooie weer zijn alle mensen vrolijk”, zegt mede-organisator Jantinus Boerema. Boerema kijkt tevreden terug op afgelopen zaterdag. “De opstelling van de kramen en het aantal standhouders was iets anders dan voorgaande jaren. Dit jaar werd de markt een week later gehouden i.v.m. Pinksteren.
Normaal is de jaarmarkt altijd de 1e week in juni. Hierdoor waren een 10-tal vaste marktmensen verhinderd, omdat er ook markten waren in Eelde en Pekela. De kramen van de politieke partijen, het MAC, de dorpsraad, het Leespunt, Veilig Verkeer Nederland, het BOB-team en de VrijwilligersCentrale waren geconcentreerd op het
Gemeenteplein en niet zoals voorgaande jaren verspreid door de straat. Hierdoor krijgt de markt een heel ander aanzien. Ook waren er verschillende plekken doelbewust open gelaten i.v.m. muziek en andere optredens. De kermis was in mei al geweest. We hopen de kermis volgend jaar weer samen met de markt te kunnen inplannen.” 
 
De gemeente was ruim vertegenwoordigd op het Gemeenteplein. Allerlei stands stonden overzichtelijk bij elkaar opgesteld. Vanaf 1 januari 2018 gaat Menterwolde op in de nieuwe gemeente Midden-Groningen. Veel inwoners van onze gemeente maakten van de gelegenheid gebruik om kennis te maken met onze (nieuwe) bestuurders. Het ging er gezellig aan toe. Ook aan de kinderen was gedacht; zij konden zich prachtig laten schminken.
 
Deze week zijn er ook nog activiteiten gepland. Vanaf maandag 12 juni vindt de fietsdriedaagse plaats. Woensdagmiddag 14 juni is er een jeugd spelcircuit voor de basisschool leerlingen om of in MFC De Menterne. 

Reactie toevoegen