Fairtrade goud bij Goudsmid Margriet

Als eerste in het Noorden werkt Goudsmid Margriet met Fairtrade goud. Goudsmid Margriet staat nu geregistreerd bij FAIRTRADE gold. Goud is een duurzaam materiaal dat al honderden jaren staat voor waarde en zuiverheid. Het materiaal gaat niet verloren, maar wordt door zijn waardevolle eigenschappen steeds hergebruikt zonder enig kwaliteitsverlies.

Fairtrade goud bij Goudsmid Margriet
Eerlijke goudwinning in het vizier. Bedrijven die het maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel hebben staan, kunnen op het gebied van eerlijke goudwinning toch een stap nemen.  Max Havelaar heeft zich tot doel gesteld om de leef- en werkomstandigheden van de mijnwerkers te verbeteren, daarbij rekening houdend met milieu, veiligheid, arbeidsrecht en kinderarbeid. Met Fairtrade goud heeft u goud in handen, dat op een goede manier gewonnen wordt en eerlijk verhandeld is.

Fairtrade goud
Wereldwijd werken er 16 miljoen mijnwerkers in de goudsector. Mijnwerkers staan aan de start van een lange en ingewikkelde handelsketen. Ze zijn vaak gedwongen om de prijs van een doorverkoper te accepteren, hoe laag deze ook is. Tevens is het delven van goud fysiek zwaar en gevaarlijk. Het delfproces gaat soms gepaard met blootstelling aan kwik en dat brengt ernstige gezondheidsrisico’s met zich mee.
Er gebeuren veel ongelukken en de werkomstandigheden zijn doorgaans slecht. Fairtrade wil hier verandering in brengen en stelt strenge eisen aan mijnen op het gebied van veiligheid, arbeidsomstandigheden en milieu. Ook ontvangen mijnwerkers een vaste prijs en een Fairtrade premie, waarmee zij gezamenlijk kunnen investeren in hun gemeenschap.

Aan de slag met eerlijk goud?
Lees bijvoorbeeld een prachtig verhaal van een koppel dat bij Goudsmid Margriet Fairtrade trouwringen heeft laten maken! www.goudsmidmargriet/blog/
Meer informatie over fairtrade goud is te vinden op de website: www.fairgold.org
Of zoek hier in goldsmith finder  www.fairtrade.net/fairtrade/finder/index

Reactie toevoegen