Grandioze Kunstmarkt Fraeylemaborg

Op 18 juni is het weer zover: de Kunstmarkt bij de Fraeylemaborg opent voor de 37ste keer de poort. Voor het eerst gebeurt dit op zondag, om zoveel mogelijk mensen welkom te kunnen heten. Ruim 80 beeldende kunstenaars tonen hun werk, met daarbij een aantrekkelijk randprogramma.
Het werk valt onder uiteenlopende disciplines. Binnen de schilderkunst technieken als olieverf, acryl en aquarel. Daarnaast vindt u sieraden, textiel, beeldhouwwerk, edelsmeedkunst, keramiek, papier en fotografie. Het leuke aan de Kunstmarkt is dat de bezoeker kennis maakt met de kunstenaars zelf. Deze zijn graag bereid uitleg te geven over hun werk. Een aantal van hen geeft demonstraties en bezoekers kunnen zich laten portretteren.
Het voorterrein van de Fraeylemaborg biedt een schitterende ambiance. Vanaf de theaterterrassen kan de bezoeker genieten van allerlei culturele nevenactiviteiten. Er is live muziek, straattheater en kinderactiviteiten. En bekijk de borg eens van een andere kant, met een kano op de borggracht. In het Koetshuis is een bijzondere tentoonstelling te zien: Keramiek van Picasso en tijdgenoten. De fraai ingerichte borg en de follies in het park zijn natuurlijk ook een bezoek waard.

Reactie toevoegen