Het Aletta trots op zilver!

Het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand heeft onlangs de Zilveren Schoolkantine Schaal 2017 van het Voedingscentrum verdiend. Hiermee toont het Aletta aan dat de schoolkantine gezond is ingericht. In de kantine zijn de gezondere producten makkelijk te vinden en is het voor de leerlingen daardoor makkelijk om een gezonde en lekkere keuze te maken.

Ook Van Lier Catering is blij met de onderscheiding, als dank werd door hun medewerkers afgelopen week op fruit getrakteerd in de kantine

De cateringmedewerkers - Anita en Linda – zijn vanaf de zomervakantie actief aan de slag gegaan met de nieuwe richtlijnen voor de Gezondere Schoolkantines. Om een Zilveren Schoolkantine Schaal te bemachtigen, moet een kantine voldoen aan diverse voorwaarden. Zo biedt de kantine groente en fruit aan en bestaat minstens zestig procent van het aanbod uit betere keuzes. Dit zijn producten die je in een gezond eetpatroon vaak mag eten. Het dr. Aletta Jacobs College vindt het belangrijk om het goede voorbeeld te geven en een gezonde school te zijn. Er is bewust gekeken naar gezonde producten die kunnen worden aangeboden, want gezond kan natuurlijk ook gewoon lekker zijn. Op deze zilveren schaal is men dan ook super trots!  

Reactie toevoegen