Muntendam maakt zich op voor jaarlijks feest

In Muntendam vinden van 10 juni t/m 14 juni 2017 de festiviteiten plaats die jaarlijks door de Culturele Raad worden georganiseerd. Op zaterdag 10 juni is de jaar- en vlomarkt waar een groot aantal marktkooplieden en verschillende plaatselijke verenigingen hun waar aan de man proberen te brengen.
Muntendam maakt zich op voor jaarlijks feest
Het beloofd, zoals ieder jaar, een gezellige zomermarkt te worden, toegankelijk voor een breed publiek. De gemeente is dit jaar ook weer aanwezig met veel leuke activiteiten voor jong en oud! 
 
Zomerproigramma
Vanaf maandag 12 juni vindt de fietsdriedaagse plaats. Woensdagmiddag 14 juni is er een jeugd spelcircuit voor de basisschool leerlingen om of in MFC De Menterne. 
 
Jaarmarkt
Gezellig naar de markt in Muntendam. Je vindt er beroeps kraamhouders, maar ook particulieren die hun handelswaar te koop aanbieden. Diverse verenigingen, politieke partijen, stichtingen enz. kunnen er hun activiteiten promoten. "Het is een soort reünie", wordt er wel gezegd. Gezien en gezien worden. Mensen gaan langs de vele kraampjes, luisteren naar de muziek, pakken een terrasje; eventueel met een drankje en een hapje. Tijdens de markt is er een Shantyfestival met optredens van de Scheepsjoagers uit Muntendam, Shanty-Chor Cuxhaven uit Cuxhaven BRD en Stormwind uit Wedde. Dweilorkest 'Wakker worden!' uit Veendam treedt op, er zijn muziekoptredens van de Baptisten Gemeente en er is een muziekpodium met o.a. Bert en Loes. Gezelligheid troef!
Het gemeenteplein op deze jaarlijks terugkerende markt krijgt dit keer een uitgebreider karakter: er wordt een politieke arena aan het programma toegevoegd en er is een standje waar mensen terecht kunnen met vragen en suggesties over de herindeling. Vanaf 1 januari 2018 gaat Menterwolde op in de nieuwe gemeente Midden-Groningen en zowel de medewerkers als politici horen graag van de inwoners welke aspecten zij daarbij belangrijk vinden. Het plein direct voor het gemeentehuis van Muntendam wordt daarom tijdens de jaarmarkt uitgebreid met een politieke arena waaraan alle bestaande politieke partijen uit de gemeenten Menterwolde, Hoogezand-Sappemeer en Slochteren deelnemen. 
Voor de bezoeker is dit een mooie kans om kennis te maken met partijen uit het nog nieuw te vormen gemeentebestuur Midden-Groningen. Daarnaast zijn Veilig Verkeer Nederland, het BOB-team, de VrijwilligersCentrale, het MAC, de dorpsraad en het Leespunt vertegenwoordigd op het gemeenteplein. 
En voor de jeugd is het BOS-team weer aanwezig met leuke en gezonde doe-activiteiten. 
Goed weer is besteld. Even afwachten of dit ook geleverd wordt. 

Reactie toevoegen