“Het mooiste Feest van het Noorden”

Nog een week te gaan en dan barst het weer los., Feestweek Zuidbroek, “Het mooiste Feest van het Noorden”. Een hele tijd van voorbereiding, overleggen, afwegingen maken, beslissingen nemen en uiteindelijk er een klap op geven. En zie, het programma voor 2017 is een feit. Maar nu komt het er op aan.
“Het mooiste Feest van het Noorden”
Komend weekend gaan we de tent opbouwen en komen de diverse units voor o.a. de kassa’s en toiletten aan. Een artiestenverblijf voor achter de tent, maar ook de tent-inrichting, alles moet in een paar dagen opgebouwd worden. Maar dank zij de inzet van vele vrijwilligers gaat ons dat gewoon weer lukken. 
Dan gaat het woensdag 14 juni weer gebeuren. Vanaf dan hebben we elke avond een muziekfestijn die zijn weerga niet kent. We maken letterlijk en figuurlijk een “Muzikale reis door de tijd”. We beginnen op de woensdag met “Classic meets Rock” om daarna op de donderdag “De Hollandse avond” mee te maken. Vrijdag laten we jaren ‘89 en 90’ aan bod komen. Dan komen we op de zaterdag steeds dichter bij de hedendaagse hits, om vervolgens op de zondag weer spectaculair af te sluiten met de super-band “This is Beethoven”. 
Naast deze 5 muziek-avonden hebben we natuurlijk nog veel meer te bieden. De jaarmarkt op donderdag 15 juni is er voor de koopjesjagers of voor wie even gezellig over de markt wil slenteren. Wie wil gaan sjoelen of klaverjassen kan op de donderdagmiddag terecht in de feesttent, hier zijn vele leuke prijzen te winnen. Wie graag mag fietsen, kan op de vrijdag, zaterdag en zondag meerijden met de fiets-3 daagse, ook dit jaar georganiseerd door Buurt- en dorpsvereniging de Schrijvershoek. Om de zondag goed te beginnen kan, iedereen die dat wil, aanschuiven bij het dorpsontbijt. Vanaf 09.30 uur serveren wij gratis een luxueus ontbijtbuffet. Geweldig om zo de laatste dag van de Feestweek te beginnen.
Één van onze belangrijkste doelgroepen zijn we ook niet vergeten. De zaterdag staat geheel in het teken van de kinderen en de jeugd van Zuidbroek en omstreken. In de morgen een jeugdviswedstrijd in en nabij de jachthaven van Zuidbroek. Deelname is vrij en we hebben prachtige prijzen. Ook dit evenement is door Buurt- en dorpsvereniging de Schrijvershoek georganiseerd. Vanaf het begin van de middag is er voetbal in een heuse Pannakooi, dit wordt ons aangeboden door RegioBank Zuidbroek, waarvoor onze hartelijke dank. Maar ook zullen er een 10-tal attracties opgebouwd worden waardoor er een geweldige “Kids-Fun-World” rondom de feesttent en in en nabij de Vondelssingel zal ontstaan. Een Klimwand van wel 10 meter hoog, een Stormbaan van wel 21 meter lang, wat te denken van een Speeleiland in de vorm van een Octopus. Of een Bungy-Run baan en iets met een Clown en een Circus-springkussen, of probeer eens op een Rodeo-stier te blijven zitten… te veel om op te noemen. En om er leuk uit te zien kunnen de kinderen zich prachtig laten schminken. En zoals jullie gewend zijn, alles is vrij toegankelijk. Ook zijn er weer ijsjes en ranja, maar kan je ook popcorn en suikerspinnen op-halen en ook dit is natuurlijk weer gratis. 
Er staat ons een geweldige week te wachten, wil je meer info, kijk dan eens op onze site www.vvvzuidbroek.nl of kijk op FB bij Feestweek Zuidbroek en sinds kort zijn we ook te vinden op Instagram op vvvzuidbroek.

Reactie toevoegen