‘Een eldorado voor verzamelaars’

Zaterdag 10 en zondag 11 juni -Rare-Planten-Dagen bij Tuingoed Foltz in Meeden. Planten met gestreepte bloemkelken, mozaïek-getekend blad en veelzeggende namen als Jan-op-de-preekstoel, duivelstong en olifantsoor. Exotisch uitziende schaduwplanten die vaak in Nederland goed winterhard zijn. 
Tuingoed Foltz in Meeden verzamelt al jaren botanische rariteiten en andere planten die verbazen door hun verschijningsvorm, kleur en soms ook geur.
‘Een eldorado voor verzamelaars’
Deze ‘schatten’ en die van gastkwekers Paul Shirley, Lars Ulsamer en Jutta’s Staudengarten zijn te zien en te bemachtigen op de ‘Rare-Planten-Dagen’ die plaatsvinden op zaterdag 10 en zondag 11 juni. Een eldorado voor iedere plantenliefhebber die op zoek is naar nieuwe of ‘andere’ planten die het ook in Nederlandse tuinen goed doen. De toegang is gratis.
 
Rondleidingen door de tuinen
In de schaduw- en bostuinen en in de onlangs gereed gekomen jungletuin zijn veel zeldzame planten als boomvarens, winterharde bananen, Arisaema (Jan-op-de-preekstoel), Podophyllum (voetblad), Colocasia (olifantsoor) en Tetrapanax (rijstpapierplant)te zien. Ook de privétuin, de Salviatuin, de Echinacea- en prairietuin bieden tal van verrassende exoten. Andries Bierling geeft 2 maal per dag een rondleiding door de tuinen. Aanvang: 11.30 en 14.30 uur.
 
Gastkwekers Paul Shirley, Jutta’s Staudengarten en Lars Ulsamer
De uit Engeland afkomstige, maar in NL wonende kweker Paul Shirley is dit weekend te gast en presenteert een bijzondere collectie succulenten en andere zeldzaamheden. Jutta’s Staudengarten uit Duitsland neemt onder meer tuinorchideeën en rotsplanten mee naar Meeden. De ook over de oostgrens wonende Lars Ulsamer komt met bijzondere schaduwplanten.
 
Franse en Engelse landschapsschilders portretteren Tuingoed Foltz
In de week voorafgaand aan de Rare-Planten-Dagen zijn Anne Vos (Frankrijk) en Jenny Lewis Engeland), twee landschapsschilders, aan het werk in de tuinen van Foltz. Tijdens de Rare-op- lanten-Dagen exposeren zij hun net gemaakte ‘tuinportretten’.
 
Mediterraan terras met teas & scones
Op het terras zorgen olijven, vijgen en Agapanthus (Afrikaanse lelie) voor een mediterrane sfeer. Lia Simons serveert home made gebak en Engelse teas & scones.

Reactie toevoegen