Zwemplassen

Actuele informatie over zwemwater in de provincie. Bent u van plan om in open water te gaan zwemmen? Zwem dan alleen in water dat is aangewezen als zwemwater. Op www.provinciegroningen.nl/water plassen vindt u actuele informatie over alle gecontroleerde zwemplassen in Groningen. Aan de kleur van het ballonnetje kunt u zien waar u veilig kunt gaan zwemmen:
• groen - de kwaliteit van het zwemwater is goed u kunt hier veilig zwemmen;
• oranje - er geldt een waarschuwing; zwemmers kunnen last krijgen van huidirritatie en/of maag-darmklachten;
• rood - er geldt een negatief zwemadvies of zwemverbod; u moet hier niet gaan zwemmen.
 
Waarschuwingsborden
Het water wordt tijdens het zwemseizoen tussen 1 mei en 1 oktober iedere twee weken gecontroleerd. Als het water van een zwemplas blauwalg bevat, plaatst de provincie waarschuwingsborden om zwemmers hierover te informeren. Buiten het zwemseizoen halen we de borden weg.
 
Meer informatie
Het is altijd verstandig direct na het zwemmen te douchen. Wanneer u gezondheidsklachten krijgt na het zwemmen in aangewezen zwemwater, neem dan altijd contact op met uw huisarts of de GGD Groningen.
Hebt u vragen over een zwemplas, over blauwalg of hebt u een klacht over een onveilige of onhygiënische zwemplaats? Mail dan naar zwemwater@provinciegroningen.nl. Informatie over waar u veilig kunt zwemmen kunt u ook vinden op de landelijke website www.zwemwater.nl.

Reactie toevoegen