Genieten, ontdekken en beleven

Na een succesvolle 1e editie is het tijd voor een vervolg! Op zaterdag 27 mei en zondag 28 mei is de 2e editie van Lekker Noordbroek. Het aanbod is verrassend en divers. Rond de Beereshoeve in Noordbroek kunnen bezoekers genieten van lekkernijen, heerlijke drankjes, vermaak, muziek en nog veel meer. 
Genieten, ontdekken en beleven
Aan eten & drinken zal er geen gebrek zijn, er wordt groots uitgepakt met verschillende lekkernijen. Foodtrucks met specialiteiten van over de hele wereld komen op het terrein van de Beereshoeve in Noordbroek te staan. Maar ook heel veel fijne producten gemaakt of verbouwd in onze eigen streek kunnen geproefd worden. Churros, die oorspronkelijk uit Spanje komen. Kinderen, maar ook veel volwassenen zijn er gek op. Gefrituurd deeg met de smaak van oliebollen. De verkoop geschiedt vanuit een super gezellige, originele churroskraam. Maar wist u dat er ook bier gebrouwen wordt in Zuidbroek, met eigen verbouwd hop? De bierbrouwers van De Klappe zijn ook aanwezig. Verder vindt u op de streekmarkt de aardbeien en asperges van Meinardi, vlees van de biologische boerderij Arkema (waar het vee, de Blonde d’Aquitaine en varkens op een natuurlijke manier worden grootgebracht) en Fruitgaard de Bosschaart. Hier worden appels, peren, pruimen en kersen geteeld en verwerkt onder de naam 'Grunneger Heerlyckheid'. Mocht het heel warm worden: er is natuurlijk ook een ijscokar. Er zijn wijnmakers aanwezig uit Nieuw-Zeeland, Frankrijk, Spanje en Italie. Tijdens Lekker Noordbroek is er een non-stop muzikaal programma. Geniet van muziek uit de regio en daar buiten. Op zaterdag: Memphis Four met Genre rock-‘n-roll/rockabilly en op zondag Los Cascos (een Latin-Pop band). Zanger  Alex Vissering (een Groninger singer-songwriter) en Vladimir Anisimov (in 1982 afgestudeerd als concert solist aan het conservatorium van Litouwen en hij bespeelt diverse blaasinstrumenten zoals hobo, dwarsfluit, altsax) zullen het hele weekend aanwezig zijn. Verder: Jannis Hoofd (singer-songwriter uit Noordbroek) en Emma Vos. Wanneer er geen band speelt worden er doorlopend de meest sfeervolle hits van toen en nu gedraaid. Natuurlijk is er ook van alles voor de kinderen (naast het lekkere eten en drinken en… ijsjes) te beleven: een springkussen, schminken, een knutselhoek, een verkleedhoek, jeu de boules enz. Bij mooi weer zal er ook verkoelingspret zijn voor de kinderen. Het festival is gratis toegankelijk! "Wij maken er één groot feest van; gewoon lekker in Noordbroek", laat Wietze Snaak (van de organisatie) weten.
 
Lekker Noordbroek is hét culinaire festival voor jong en oud met foodtrucks, streekproducten, muziek en veel meer. Wil je meer weten over dit festival; kijk even op de site lekkernoordbroek.nl Alex Vissering is dit jaar hét gezicht van Lekker Noordbroek. In de aanloop naar Lekker Noordbroek stelt Alex Vissering elke dag een vraag in een filmpje. Weet jij het antwoord? Mail, bel of reageer via Facebook!
De winnaar wordt de volgende dag bekend gemaakt. De filmpjes zijn onder andere te zien op de Facebookpagina van Lekker Noordbroek: www.facebook.com/lekkernoordbroek
 
Foto: Anouschka en Wietze Snaak en Troubadour Alex Vissering heten u komend weekend van harte welkom in Noordbroek.

Reactie toevoegen