Veteranendag 2017

Ieder jaar worden Nederlandse veteranen in het zonnetje gezet tijdens de landelijke Veteranendag. De gemeenten Menterwolde, Pekela en Veendam organiseren hiervoor op zaterdag 1 juli 2017 een gezamenlijke bijeenkomst voor veteranen uit de drie gemeenten. De bijeenkomst start om 16.00 uur in MFC De Noordsuythoeve, Schoolstraat 2 in Noordbroek. Deze bijeenkomst is een week na de landelijke bijeenkomst. Hierdoor hebben veteranen de mogelijkheid om ook de Nationale Veteranendag op 24 juni 2017 in Den Haag bij te wonen.

Gezamenlijk
Het is de laatste keer dat de Menterwolde, Pekela en Veendam de Veteranendag in deze samenstelling organiseren. Op 1 januari 2018 gaat de gemeente Menterwolde herindelen met de gemeenten Hoogezand-Sappemeer en Slochteren.

Bijpraten
De gemeente Menterwolde is dit jaar gastgemeente. Burgemeester Rein Munniksma ontvangt de veteranen en spreekt ze toe. Daarnaast is er een moment van herdenken met een kranslegging. De veteranen in de drie gemeenten ontvangen een persoonlijke uitnodiging. De bijeenkomst geeft veteranen de gelegenheid om bij te praten met collega-veteranen of ervaringen uit te wisselen. Dit alles onder het genot van een drankje en een lekkere maaltijd.

Aanmelden
Bent u veteraan en woont in de gemeente Menterwolde, Pekela of Veendam? Dan bent u op zaterdag
1 juli 2017 van harte welkom in MFC De Noordsuythoeve in Noordbroek . U ontvangt ook een persoonlijke uitnodiging indien u geregistreerd ben bij het Veteraneninstituut. Vergeet niet u aan te melden voor 14 juni 2017 via een e-mail aan communicatie@veendam.nl of via telefoonnummer (0598) 652222.