Presentatie logo Midden-Groningen

Vorige week is het nieuwe logo van de toekomstige gemeente Midden-Groningen gepresenteerd in het Kielzog. Nadat de naam Midden-Groningen als beste werd beoordeeld door onze inwoners is ontwerpbureau Dizain aan de slag gegaan met burgemeesters en ambtenaren om een bijpassend logo te ontwerpen. 
Presentatie logo Midden-Groningen
Directeur René Blokzijl van Dizain lichtte toe: De slogan ‘Samen kom je verder’ was hierbij erg belangrijk. Zo willen de gemeenten o.a. eerlijk, nuchter, duidelijk en betrouwbaar zijn. ‘Stugge’ trots is hier de mentaliteit. Inwoners zijn trots, maar laten dat te weinig zien. Twee woorden waren dan ook het belangrijkste bij het ontwerp; zelfbewust en verbindend zijn.
Burgemeester Rein Munniksma van Menterwolde vindt het een schitterend logo dat aan het logo van Google doet denken. Burgemeester Peter de Jonge van Hoogezand-Sappemeer vindt vooral het kapje erboven duidelijk aangeven dat de gemeenten verbindingen willen leggen.
Vorige week is er op 20 plekken het gepresenteerde bord geplaatst, waardoor opgeroepen wordt om mee te doen aan een fotowedstrijd. Stuur uw mooiste foto van Midden-Groningen op en maak kans op een prijs. Meer informatie hierover vindt u op www.midden-groningen.nl
 

Reactie toevoegen