Blinky Libelle maken

Woensdag 24 mei kunnen kinderen van 7 tot 11 jaar een Blinky Libelle maken in het eLAB van de Bibliotheek Hoogezand.
 
Techniek & creativiteit
Kinderen gaan een grappig beestje maken van kroonstenen, installatie-draad en een paar elektronica-onderdelen. Iedereen kan het, maar hoe de libelle eruit komt te zien hangt af van je eigen creativiteit. Uiteindelijk gaat iedereen met een bijzonder werkstuk naar huis dat kan bewegen. De workshop duurt van 14:30-15:30 uur en kost € 3,-. Je kunt je opgeven via elabhoogezand@biblionetgroningen.nl.

Campagne ABC van het maken
Elke woensdag kunnen kinderen aan de slag in het eLAB. Deze woensdag staat de workshop in het teken van de ABC van het maken, een landelijke campagneweek die wordt gehouden van 23 t/m 28 mei.
Veel mensen zijn alleen gebruiker van (media)technologie. Het maakonderwijs probeert kinderen ook nieuwsgierig te maken naar de achterkant van technologie en daagt kinderen uit om zichzelf niet alleen als gebruiker (consument) maar ook als maker (producent) te zien. Belangrijk is het trial-and-error principe; het proces waarin kinderen met vallen en opstaan telkens nieuwe uitproberen. Uiteindelijk leren ze nieuwe technieken, ontwikkelen ze creativiteit en doen nieuwe kennis op. Juist door fouten te maken! Om hiervoor aandacht te vragen is de Week van het maken bedacht. Kijk voor meer informatie op www.mediawijzer.net/agenda/campagne-abc-maken.

Reactie toevoegen