Liedboekmiddag

Op zaterdagmiddag 13 mei is er in de Grote Kerk aan de J.G. Pinksterstraat 5 te Veendam een liedboekmiddag, deze keer rond liederen die passen in de periode tussen Pasen en Pinksteren. Deze liedboekmiddag maakt onderdeel uit van het introductieprogramma voor het nieuwe liedboek dat in 2013 in veel protestantse kerken in gebruik is genomen. Onder de 1.100 liederen is heel wat nieuw materiaal en de liedboekmiddagen zijn een leuke manier om stapsgewijs kennis te maken met nieuwe vormen, teksten en melodieën. De verbouwing van de Grote Kerk nadert de fase van stoffering en meubilering, dus er is geen overlast meer van stof, steigers en bouwmaterialen in de kerk.

De periode tussen Pasen en Pinksteren wordt ook wel ‘paastijd’ genoemd, of de ‘vijftigdagentijd’, vijftig dagen tot en met Pinksteren (Πεντηκοστή, = Pentèkostè = vijftig). Na de zes weken van de ingetogen lijdenstijd klinken er eindelijk weer vrolijke tot uitbundige liederen met ‘gloria’ en ‘halleluja’, en liederen voor Hemelvaart en het feest van de Geest: Pinksteren.
De liedkeus en de begeleiding is in handen van organisten Gert Jan Farenhorst en Wim van de Laar. Bij de liederen zijn korte toelichtingen en er zijn twee pauzes om de stem even rust te geven.

Ieder die het leuk lijkt om mee te komen zingen is van harte welkom. Kaarten zijn vooraf en aan de zaal te koop. Op 4 november is het thema ‘oude psalmen in een nieuwe jas’.

Reactie toevoegen