Geert-Jan ten Brink kandidaat dijkgraaf

Woensdag 19 april heeft Waterschap Hunze en Aa's tijdens de bestuursvergadering het volgende nieuws bekend gemaakt over burgemeester Geert-Jan ten Brink van Slochteren. Tijdens de bestuursvergadering van 19 april is Geert-Jan ten Brink als kandidaat dijkgraaf voorgesteld. Het bestuur van Waterschap Hunze en Aa’s stemde unaniem in met dit voorstel. De provincie stuurt het voorstel door naar het ministerie, zodat Ten Brink officieel door de Kroon benoemd kan worden als dijkgraaf van waterschap Hunze en Aa’s. Hij volgt daarmee Alfred van Hall op, die in juli afscheid neemt.
Op de vacature dijkgraaf ontvingen we 36 reacties. De vertrouwenscommissie heeft met 4 kandidaten gesproken. Na drie gespreksrondes ging de voorkeur uit naar Geert-Jan ten Brink uit Annen. Annechien ten Have, voorzitter vertrouwenscommissie: “Ten Brink is in staat om op een gedegen wijze leiding te geven aan de toekomstige opgaven en ontwikkelingen en deze op een open en constructieve wijze te adresseren. Bovendien heeft hij in zijn eerdere functies vele contacten opgebouwd, zowel op regionaal als landelijk niveau en is in staat dit netwerk te verbreden en verder uit te bouwen.”
Ten Brink volgt Van Hall op per 1 augustus. Hij wordt dan benoemd door de Kroon voor een periode van 6 jaar. Van Hall neemt afscheid omdat hij in juli 70 jaar wordt.

Reactie toevoegen