Thema-avond voor mantelzorgers

Gedragsverandering na niet aangeboren hersenletsel (NAH):  hoe ga je daar mee om?
Op dinsdagavond 16 mei 2017 organiseert het Steunpunt Mantelzorg Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde een thema-avond voor mantelzorgers over gedragsveranderingen van een naaste na NAH. Wim Stadman, secretaris van de patiëntenvereniging Hersenletsel.nl (regio Groningen-Drenthe), geeft een lezing over bovengenoemd onderwerp. Vanuit de patiëntenvereniging is Wim leider van een lotgenotengroep in Groningen. Niet aangeboren hersenletsel brengt vaak verandering in gedrag met zich mee. Dat kan zich uiten in boosheid, ongeremd of passief gedrag, emoties en/of achterdocht. Dit heeft gevolgen voor partner en kinderen, de Mantelzorgers. Met korte films wordt op deze avond gesproken over de problemen die daarbij kunnen ontstaan, de belasting voor de mantelzorger(s) en de ondersteuningsmogelijkheden.

Zorgt u voor iemand in uw naaste omgeving dan bent u van harte welkom! Er is voldoende ruimte om ervaringen uit te wisselen en vragen te stellen.
­De bijeenkomst vindt plaats op 16 mei van 19.00 - 21.30 uur in Hotel Faber, Meint Veningastraat 123, 9601 KE Hoogezand. De toegang is gratis.
Aanmelden kan via: Kwartier Zorg en Welzijn 0598-364900 of per email: steunpuntmantelzorg@kwartierzorgenwelzijn.nl