Eervolle vermelding en geldprijs

De Muntendamse akkerbouwer die was genomineerd voor de Gouden Grutto en waar u misschien ook wel op heeft gestemd, kreeg niet één van de twee Gouden Grutto’s, maar werd net tweede bij zowel de publieksprijs als de vakjuryprijs. Die prijzen gingen naar melkveebedrijven in Friesland en Overijssel. 
De verrassing kwam toen Cees Veerman aankondigde dat er nog een prijs zou worden uitgereikt: een eervolle vermelding met een cheque van 1000 euro voor een akkerbouwer uit Muntendam die beide eerste prijzen net niet won, maar die wel veel waardering oogstte van de vakjury. 
Eervolle vermelding en geldprijs
Reactie van Peter Harry Mulder en Eline Ringelberg:
“Vrijdag 7 april, het symposium in Velp,  was een leuke dag. Heel bijzonder: zoveel mensen bij elkaar die elk vanuit hun eigen invalshoek met ongeveer hetzelfde bezig zijn. We hebben verschillende workshops bijgewoond en er samen één gegeven. Spannend hoor. Maar erg leuk. Het ging ook goed. We kregen veel respons: inhoudelijk natuurlijk, maar ook gewoon moreel ondersteunend. Hartverwarmend...
 
Er was een paneldiscussie tussen vertegenwoordigers van Rabobank, ministerie van EZ, provincie Overijssel en Campina. De discussie ging vooral over wat die organisaties kunnen bijdragen aan de gewenste ontwikkeling van de landbouw waarin ruimte voor natuur (herstel) en het verdienmodel van boeren centraal staan. Wij zouden het mooi vinden als daar meer beweging in komt en die andere partijen op het speelveld van de landbouw hun verantwoordelijkheid ook echt gaan invullen. Het is veel te makkelijk om alleen naar de boeren te wijzen. 
 
En de uitreiking van de Gouden Grutto natuurlijk. Dat was ook leuk. De eerste prijzen gingen naar weidevogelboeren die het ook echt verdienen. De juryprijs ging naar een actief, jong stel. Heel goed en zeer verdiend.
 
En toen bleek dat wij twee keer bijna eerste waren en daarom hebben ze die eervolle vermelding erbij gecreëerd. De lof die ons toen werd toegezwaaid was om rode wangen van te krijgen... En de reacties van iedereen trouwens ook. Toch wel heel leuk. 
Wat we ook heel belangrijk vinden is dat er nu ook aandacht is voor de bedreigde akkervogels en akkernatuur. We zijn soms wat jaloers op alle aandacht die er is voor de weidevogels en op de betrokkenheid die melkveehouders tonen.
 
Dank!
We willen iedereen die op ons heeft gestemd, daarvoor hartelijk danken. Het steunt enorm om te weten dat er zoveel mensen waardering hebben getoond voor wat we nastreven. Heel bijzondere dank natuurlijk voor de leden en vrijwilligers van werkgroep Boerenbuitengebied. Eigenlijk is de eervolle vermelding ook voor hen! Het geld kunnen we goed gebruiken voor de projecten van werkgroep Boerenbuitengebied.”

Reactie toevoegen